september 3, 2014 Projecten Geen reacties

In juli jl. is er weer een project van “Zonnepanelen via voorschot” in Drenthe opgeleverd. Dit project was bij het bedrijf van Luuk van Noord, varkenshouder te Ruinerwold.

Behalve dat het één van de vele bedrijven is die op basis van het concept “Zonnepanelen via voorschot” is opgeleverd is het tevens een project waarbij gekozen is voor de “dunne film 75 Wp” design-zonnepanelen. Deze panelen worden inmiddels standaard gebruikt binnen het concept “zonnepanelen via voorschot”. Behalve een fraai uiterlijk leveren deze panelen ook een hoger rendement en presteren ook bij minder zon uitstekend.

In totaal zijn er in dit project 300 panelen gelegd, met twee omvormers, waarmee Luuk van Noord ruim 85% van zijn verbruik zelf kan opwekken.Beeld van Noord Schuur3

Een mooi moment om Luuk kort een aantal vragen te stellen over zijn ervaringen met het project.

Drie vragen aan Luuk van Noord over het project:

Luuk, wat is voor jou de reden geweest te kiezen voor een zonnepaneelsysteem?

De belangrijkste reden voor mij om duurzame energie op te gaan wekken door middel van zonnepanelen is dat het een trend is. Steeds meer bedrijven kiezen bewust voor duurzaam en hier wil ik ook bij horen. Het concept “Zonnepanelen via voorschot” was voor mij daarom een prima mogelijkheid om het zonnepaneelsysteem aan te schaffen.

Wat is je positief bevallen aan het project?

Ik had er geen werk aan. Terwijl ik met mijn bedrijf bezig was heeft het installatieteam in een aantal dagen alles naar tevredenheid aangelegd. Dat is me goed bevallen.

Wat kan er verbeterd worden in het project?

Ik ben dik tevreden. In mijn geval kan ik geen verbeteringen bedenken. Ga zo door zou ik zeggen!

Written by Admin_ZZB