september 3, 2014 Projecten Geen reacties

Op het biggenbedrijf van de familie Hoekman uit Nijeveen zijn in augustus 527 zonnepanelen op dak geplaatst en aangesloten op 2 bijpassende omvormers.

Het dak van de familie Hoekman leende zich uitstekend voor een dergelijk zonnepanelen systeem, zoals uit de afbeelding ook is af te zien. De 527 zonnepanelen zijn volledig vrij van schaduw en liggen goed in de zon. Zowel de familie Hoekman als het team van Zon zoekt Boer verwachten daarom dat de zonnepanelen uitstekend zullen functioneren.  

Met het zonnepanelen systeem verwacht de familie Hoekman bijna de helft van het huidige stroomverbruik zelf op te kunnen wekken. Uiteindelijk draait het volgens Jan Herman Hoekman echter om de maandelijkse kosten naar beneden te krijgen. Een bijdrage leveren aan een duurzame varkenshouderij is leuk en aardig, maar uiteindelijk draait het om het realiseren van een zo laag mogelijke kostprijs.

De mogelijkheid om gebruik te maken van fiscale subsidies biedt daarnaast kansen om extra voordeel te behalen.

De familie Hoekman probeert de maandelijkse kosten van het bedrijf daarnaast zo laag mogelijk te houden door telkens een scherp energiecontract af te sluiten. Ook bij de keuze voor een energieleverancier, zullen tarieven altijd de belangrijkste reden zijn om een contract af te sluiten.

De familie Hoekman heeft op dit moment een combinatie van het zelf opwekken van een gedeelte van het energieverbruik en het zo gunstig mogelijk inkopen van de overige energie gerealiseerd. In de toekomst wordt overwogen om misschien nog meer zonnepanelen te laten installeren. Een eventuele keuze voor meer zonnepanelen zal echter altijd genomen worden vanuit de gedachte om de maandelijkse kosten uiteindelijk te kunnen laten dalen en de waarde van het bedrijf te kunnen laten stijgen.

 

 

 

Written by Admin_ZZB